Συμμετοχή στο Jobday της Skywalker με θέμα “Στρατηγική Δημιουργίας Επιτυχημένης Καριέρας”

Ιαν 30, 2023

Μary Goudi|Business Coaching Services

 

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου είχα τη χαρά να συμμετέχω στο πρώτο Jobday της χρονιάς που διοργανώθηκε από τη Skywalker στη Δημαρχείο Παπάγου/ Χολαργού και να μιλήσω για ένα θέμα που με αγγίζει πολύ και αφορά στη «Στρατηγική Δημιουργίας Επιτυχημένης Καριέρας».

Ως ένας άνθρωπος με πολυετή εργασιακή εμπειρία σε εταιρικά περιβάλλοντα, αισθάνομαι περήφανη για όλη την επαγγελματική μου διαδρομή που ενώ δεν ήταν εύκολη, είχε πολλούς σταθμούς και αλλαγές που συνέβαλαν σε αυτό που είμαι σήμερα.

Ποτέ δεν φοβήθηκα τις αλλαγές στην καριέρα μου. Κάθε σταθμός της διαδρομής μου, είχε προκλήσεις, εμπειρίες, δυσκολίες, όμορφες στιγμές και γνωριμίες με πολλούς και ενδιαφέροντες ανθρώπους. Κάθε εργασιακός ρόλος, όσο διαφορετικός και αν ήταν, με πήγαινε πάντα ένα βήμα παραπέρα ώστε να καταφέρω σήμερα να κάνω επαγγελματικά αυτό που αγαπώ!

Όταν είμαστε όμως στην αρχή της καριέρας μας, είναι όντως δύσκολο να οραματιστούμε που θα είμαστε 20 χρόνια μετά. Για αυτό, είναι σημαντικό σε κάθε φάση της εργασιακής μας διαδρομής, να βάζουμε ξεκάθαρους επαγγελματικούς στόχους για το άμεσο μέλλον, γιατί άλλο βρίσκω μια οποιαδήποτε δουλειά και άλλο βάζω τα θεμέλια για να χτίσω σταδιακά τη καριέρα που ονειρεύομαι.

Γιατί το πώς ορίζει ο καθένας από εμάς ως “επιτυχημένη” τη καριέρα του, διαφέρει ανάλογα με τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τη φάση ζωής που βρισκόμαστε και σίγουρα δεν είναι κάτι που μένει σταθερό σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής μας διαδρομής.

Ανεξάρτητα όμως από τον χώρο που δραστηριοποιούμαστε, υπάρχουν κάποια βασικά στοιχεία που συμβάλλουν στο χτίσιμο μιας επιτυχημένης καριέρας και είναι σημαντικό να τα γνωρίζουμε ώστε να προετοιμάσουμε κατάλληλα τον ευατό μας με όλα τα εφόδια και τα εργαλεία που χρειαζόμαστε. Για αυτό και μιλήσαμε εκτενώς για το καθένα από αυτά.

Για μένα ωστόσο ένα πράγμα είναι σίγουρο.. ότι αν αγαπάς τη δουλειά που κάνεις και εργάζεσαι με όρεξη, ενέργεια και πάθος, τότε εκτός από ευτυχισμένος, θα είσαι και επιτυχημένος σε ό,τι επάγγελμα και αν επιλέξεις!

Για αυτά και για πολλά άλλα μιλήσαμε στο Jobday και ήταν μεγάλη η χαρά μου που μοιράστηκα με τόσους νέους ανθρώπους αυτή την ομιλία και είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε σκέψεις, προβληματισμούς και εμπειρίες για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης καριέρας. Γιατί η καριέρα μας είναι πάντα μια προσωπική επιλογή και  ανεξάρτητα από την ηλικία που βρισκόμαστε μπορούμε πάντα να την καθορίσουμε και να την επηρεάσουμε αρκεί να το θέλουμε πραγματικά!

Δείτε περισσότερα : https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7023543904129945600/