Mind your Goals

Η διαδρομή μου

7
Mind your Goals - Η διαδρομή μου

Η επαγγελματική μου διαδρομή ξεκίνησε το 2000 όταν άρχισα να εργάζομαι στον χώρο του Μάρκετινγκ ως φυσική συνέχεια των σπουδών μου ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό μου στη Σκωτία (MSc in Marketing, University of Stirling).

Ξεκίνησα σε μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων γνωρίζοντας μέσα από το Μάρκετινγκ όλο το φάσμα της παραγωγής και εμπορίας προϊόντων. Οι γνώσεις που αποκόμισα ήταν πάρα πολλές συμμετέχοντας στη δημιουργία, υλοποίηση και επικοινωνία πολλών νέων και επιτυχημένων προϊόντων.

Αυτό που ήταν όμως ακόμα σημαντικότερο, ήταν οι σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης με ανθρώπους από όλα τα ιεραρχικά επίπεδα που είχαν όλοι ένα κοινό, την αγάπη και το μεράκι για το προϊόν και την εταιρία.

Γιατί τελικά αυτό που κατάλαβα είναι ότι τις εταιρίες και την επιτυχία τους δεν τις κάνουν τα προϊόντα, αλλά οι άνθρωποι.

Οι άνθρωποι είναι η καρδιά της εταιρίας.

Αρκεί να τους φροντίζουμε και να τους προσέχουμε όπως συμβαίνει και με τους στόχους τους. Γιατί φροντίζοντας τους ανθρώπους και τους στόχους τους συμβάλουμε στην εξέλιξη, στην πρόοδο και στην ευημερία τους.

Mind your Goals - Η διαδρομή μου

Μετά το Μάρκετινγκ, ο επόμενος σταθμός στη διαδρομή μου, ήταν το τμήμα Ανθρώπινου δυναμικού (HR). Οι δεξιότητες που είχα επιδείξει ως επαγγελματίας, η ανάγκη μου για συνεχή εξέλιξη και αλλαγή αλλά και η δίψα για απόκτηση νέων γνώσεων, με έφεραν στο κατώφλι του HR.

Το ΗR ήταν για μένα η ευκαιρία για μια νέα πρόκληση που αποδείχθηκε καταλυτική για αυτό που είμαι επαγγελματικά σήμερα.

Μέσα από την εργασία μου σε αυτό το αντικείμενο, συνειδητοποίησα πόσο μου ταιριάζει η ενασχόληση με τον άνθρωπο και επαναπροσδιόρισα το δικό μου νόημα στην εργασία. Έτσι μέσα από το ρόλο μου στο ΗR, ήρθα σε επαφή με τις πρακτικές του Coaching εφαρμόζοντας τυπικά ή άτυπα τεχνικές και εργαλεία στα οποία είχα εκπαιδευθεί μέσα από την εργασία μου.

Η στιγμή όμως που ένιωσα συνειδητά πως το Coaching είναι πραγματικά αυτό που θέλω να ακολουθήσω επαγγελματικά στη ζωή μου ήρθε αρκετά αργότερα…

Aυτό το είδος δουλειάς θέλει ωριμότητα, βάθος, εμπειρίες και δεξιότητες που χρειάζονται χρόνο για να χτιστούν καθώς και την κατάλληλη εκπαίδευση. Αποφάσισα λοιπόν να εκπαιδευθώ με έναν συστηματικό τρόπο στο επιστημονικά τεκμηριωμένο Coaching, ολοκληρώνοντας αρχικά ένα πιστοποιημένο πρόγραμμα από το σύλλογο EMCC (European Mentoring & Coaching Council) όπου ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Coaching & Mentoring. Στη συνέχεια απέκτησα το Diploma in Evidence based Coaching με διπλή πιστοποίηση από τον EMCC & AC (Association for Coaching). H αφοσίωση και η αγάπη μου όμως για το Coaching επισφραγίστηκε με την Διαπίστευση μου ως EIA Senior Practioner από τον ΕMCC, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τις επαγγελματικές πρακτικές που ορίζει ο Παγκόσμιος αυτός Σύλλογος.

Mind your Goals - Η διαδρομή μου
"
Mind your Goals - Η διαδρομή μου

Η εκπαίδευση όμως στο Coaching δεν σταματά ποτέ, για αυτό και συνεχίζω να εκπαιδεύομαι και να αποκτώ συνεχώς, νέες γνώσεις και δεξιότητες.

Στις συνεδρίες μου προσπαθώ να αξιοποιήσω τις γνώσεις μου παράλληλα με τις πολύτιμες εμπειρίες που έχω αποκομίσει στον εργασιακό μου βίο και μέσα από τα κατάλληλα εργαλεία και τις τεχνικές που ταιριάζουν στον καθένα, να βοηθήσω τους πελάτες μου να πετύχουν τους δικούς τους επαγγελματικούς στόχους.

Ο σημαντικότερος λόγος που κάνω αυτή τη δουλειά είναι η αγάπη μου για τον άνθρωπο και η ικανοποίηση που νιώθω όταν βλέπω κάποιον να πετυχαίνει έναν επαγγελματικό στόχο και να νιώθει πιο δυνατός, γνωρίζοντας ότι με κάποιο τρόπο έχω συμβάλλει και εγώ σε αυτό το αποτέλεσμα.

Αυτό το συναίσθημα είναι για μένα το κίνητρο για να εργάζομαι σε αυτό το χώρο με αγάπη, αφοσίωση και πάθος!

Δεν υπάρχουν σύντομες διαδρομές για προορισμούς στους οποίους αξίζει να φτάσεις

– Μπέβερλι Σιλς