Νέα Χρονιά, Νέοι Στόχοι! Πώς θα καταφέρουμε φέτος να τους πετύχουμε;

Ιαν 2, 2023

Μary Goudi|Business Coaching Services

Κάθε νέα χρονιά, σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα..

Οι πρώτες μέρες του χρόνου χαρακτηρίζονται πάντα από ελπίδα, φως, αισιοδοξία και ευχές! Είναι η στιγμή που αφιερώνουμε λίγο χρόνο με τον εαυτό μας για να σκεφτούμε τι θα θέλαμε να πραγματοποιήσουμε τη νέα χρονιά που μόλις ξεκινάει. Νέοι στόχοι, επιθυμίες, όνειρα και αλλαγές.

Και ενώ αρχικά νιώθουμε  πολύ ενεργοποιημένοι για να πετύχουμε όλα όσα ονειρευόμαστε, οι στατιστικές δείχνουν ότι περίπου το 80% των αποφάσεων και στόχων που βάζουμε στην αρχή του έτους, τον Φεβρουάριο έχουν κιόλας ξεχαστεί, αφού όσο μπαίνουμε στη καθημερινότητα, πολλά από τα θέλω μας παραμένουν ευχές χωρίς τελικά να υλοποιούνται.

Γιατί δεν αρκεί μόνο η επιθυμία για να κάνουμε φέτος μια αλλαγή στη δουλειά, στη ζωή και στις σχέσεις μας και αυτό να μείνει στη σκέψη μας, πρέπει η επιθυμία να γίνει στόχος και ο στόχος πράξη.

 

Τι διαφορετικό μπορούμε να κάνουμε φέτος για να είναι πιο εφικτοί οι στόχοι μας;
 
Να βάλουμε προτεραιότητες για αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά για εμάς!

Είναι πρακτικά αδύνατο να πετύχουμε πολλούς νέους στόχους ταυτόχρονα. Όσο και αν προσπαθήσουμε, πρέπει να μπορούμε να διοχετεύσουμε την ενέργεια μας σε έναν στόχο τη φορά. Γιατί για να πετύχουμε κάτι νέο, πρέπει να αλλάξουμε στάσεις και συμπεριφορές που μας κράταγαν πίσω μέχρι τώρα και αυτό θέλει προσπάθεια, κόπο και επιμονή. Ας επιλέξουμε λοιπόν έναν στόχο για φέτος και ας βάλουμε τα δυνατά μας να τον πετύχουμε!

 

Να κάνουμε το στόχο μας SMART (Specific, Measurable. Achievable, Relevant, Time bound)

Ένας στόχος που είναι συγκεκριμένος και μετρήσιμος είναι πολύ πιο εύκολο να επιτευχθεί. Αν παράλληλα είναι και κάτι εφικτό που μπορούμε προσωπικά να επηρεάσουμε, ορίζοντας και ένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, τότε έχουμε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

 

Να τον καταγράψουμε σε χαρτί

Η επαφή με το χαρτί και το μολύβι είναι καταλυτική. Δεν είναι τυχαίο που από μικρά παιδιά μαθαίνουμε, γράφοντας. Αν καταγράψουμε το στόχο και τις σκέψεις μας ερχόμαστε σε επαφή με τον εαυτό μας και τα θέλω μας και έτσι αυξάνουμε τα επίπεδα κινητοποίησης και αυτοδέσμευσης αφού η οπτική επαφή βοηθάει να μην ξεχνάμε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε.

 

Να σπάσουμε τον στόχο μας σε μικρότερα κομμάτια

Συχνά ένας από τους λόγους που αποτυγχάνουμε, είναι γιατί ο στόχος μας φαντάζει μεγάλος και δύσκολος για αυτό και παραιτούμαστε πριν καν ξεκινήσουμε. Αν όμως τον σπάσουμε σε μικρότερα κομμάτια, θα δούμε ότι αυτόματα γίνεται πιο εφικτός. Ταυτόχρονα η επιτυχία κάθε μικρότερου υποστόχου, θα μας γεμίσει με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία ότι μπορούμε όντως να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα που θέλουμε.

 

Να βάλουμε ένα πλάνο δράσης για να τον πετύχουμε

Ένας στόχος χωρίς πλάνο δράσης παραμένει μόνο επιθυμία. Καταγράφοντας όλα τα βήματα για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε και περιγράφοντας με ακρίβεια τις νέες δεξιότητες που χρειάζεται να χτίσουμε, τις γνώσεις και τα εφόδια που πρέπει να αποκτήσουμε καθώς και τους ανθρώπους που θα μπορούν να μας βοηθήσουν, θα φτάσουμε μεθοδικά πιο κοντά στην πραγματοποίηση του στόχου μας.

 

Να ζητήσουμε βοήθεια από κάποιον επαγγελματία Coach που μπορεί να μας υποστηρίξει σε αυτή την προσπάθεια

Πολλές φορές ακόμα και αν ξέρουμε τι θέλουμε να πετύχουμε στη καριέρα μας και στη ζωή μας, συχνά λείπει η ενθάρρυνση, ο τρόπος και η μεθοδολογία για να το καταφέρουμε. Σε αυτή τη περίπτωση είναι σημαντικό να μην αφήσουμε άλλη μια χρονιά να περάσει χωρίς να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας. Το να ζητήσουμε βοήθεια και υποστήριξη σε αυτή τη διαδρομή από ανθρώπους που έχουν τη γνώση και τα εργαλεία, από μόνο του μπορεί να είναι ο δικός μας προσωπικός στόχος για φέτος!

 


Τέλος ας μην ξεχνάμε ότι δεν χρειάζεται να βάζουμε στόχους μόνο στην αρχή κάθε έτους.

Είναι σημαντικό να αναθεωρούμε τα θέλω μας και να διεκδικούμε το καλύτερο για εμάς κάθε μέρα του χρόνου και να μην σταματάμε να προσπαθούμε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι τόσο για τον ευατό μας όσο και για τους γύρω μας!

 

Καλή Χρονιά σε όλους με αισιοδοξία, χαμόγελα και ελπίδα!!

 

Μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες μου.

Επικοινωνήστε μαζί μου συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας και έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να κλείσουμε μαζί μια δωρεάν διαδικτυακή συνάντηση 30 λεπτών για να συζητήσουμε ό,τι απορίες έχετε.