Αλλαγή στην εργασία μας; Γιατί να είναι τόσο δύσκολο;

Οκτ 7, 2022

Μary Goudi|Business Coaching Services

Ως εργαζόμενοι μπορεί συχνά να αναρωτιόμαστε τι θα συνέβαινε αν αφήναμε το comfort zone, τη ζώνη ασφαλείας μας και αναζητούσαμε κάτι καινούργιο επαγγελματικά, κάτι που θα μας έκανε να ξυπνάμε το πρωί και να πηγαίναμε με περισσότερη χαρά και ανυπομονησία στη δουλειά μας..

Τι θα συνέβαινε αν αποφασίζαμε να αφήσουμε τη δουλειά που κάνουμε τόσα χρόνια, στην ίδια εταιρία με τους ίδιους ανθρώπους;

Τι θα συνέβαινε αν αλλάζαμε τελείως όχι μόνο εταιρία και εργασιακό περιβάλλον, αλλά ίσως αντικείμενο και κλάδο και μαθαίναμε κάτι εντελώς καινούργιο από την αρχή και ας μην ήμασταν στο ξεκίνημα της καριέρας μας, αλλά στη μέση της επαγγελματικής μας ζωής..

Τι θα συνέβαινε αν δοκιμάζαμε να τα κάναμε επαγγελματικά όλα αλλιώς;

Ποιο είναι το χειρότερο και το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί;

Γιατί θέλουμε πραγματικά να κάνουμε αυτή την αλλαγή;

Πόσοι από εμάς έχουμε κάνει αυτές τις σκέψεις, αλλά δεν έχουμε τολμήσει τελικά να κάνουμε το βήμα της αλλαγής;

 

Τι είναι αυτό που μας κρατάει πραγματικά πίσω;

 

Ο φόβος για το άγνωστο υπάρχει και θα υπάρχει πάντα, η σκέψη της αλλαγής και η μετάβαση από τη σταθερότητα στην αβεβαιότητα, μας τρομάζει γιατί αφήνουμε πίσω μας γνώριμα μονοπάτια για κάτι που δεν ξέρουμε που θα μας βγάλει.

Ιδιαίτερα δε, αν είμαστε στη μέση της επαγγελματικής μας ζωής, φοβόμαστε ότι αυτά που θα χάσουμε θα είναι ίσως περισσότερα από αυτά που θα κερδίσουμε. Ο φόβος της αποτυχίας και του τι θα σκεφτούν οι άλλοι, είναι πάντα στο μυαλό μας.

Είναι όμως απολύτως λογικό, γιατί οι άνθρωποι είμαστε έτσι φτιαγμένοι ώστε να θέλουμε να ελέγχουμε το περιβάλλον μας. Απολαμβάνουμε την σταθερότητα, την οικειότητα και την επανάληψη γιατί τότε μόνο αισθανόμαστε ασφαλείς.

Αν όμως εγκαταλείψουμε τη σιγουριά της μονιμότητας, μόνο τότε μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίεςνα αναπτύξουμε τις ικανότητές μας, να χτίσουμε αυτοπεποίθηση και να διευρύνουμε το μέλλον μας!

Ο φόβος του ρίσκου και της αποτυχίας θα υπάρχει πάντα, αλλά τι θα συμβεί αν τελικά όλα πάνε καλά;

 

Πώς θα νιώσουμε όταν βρούμε το νόημα που έχουμε χάσει στην εργασία μας και απλά κλείνουμε τα μάτια γιατί έτσι έχουμε συνηθίσει να κάνουμε τόσα χρόνια; 

Τι συναισθήματα θα βιώσουμε για το θάρρος και τη δύναμη που βρήκαμε να το δοκιμάσουμε και να πετύχουμε;

Δεν είναι πολυτέλεια να αναζητάμε μια δουλειά που μας ταιριάζει, μας εξελίσσει και μας κάνει χαρούμενους.

Δεν είναι πολυτέλεια να θέλουμε να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που μας εκτιμούν, αναγνωρίζουν την αξία μας και μας επιβραβεύουν για ό,τι προσφέρουμε καθημερινά.

Είναι δικαίωμα μας να αναζητάμε το καλύτερο επαγγελματικά για εμάς και να διεκδικούμε αυτό που μας αξίζει.

Αν η δουλειά που κάνουμε σήμερα, δεν μας ταιριάζει και δεν μας αντιπροσωπεύει πια, γιατί έχουμε αλλάξει τόσο εμείς όσο και τα θέλω μας, ας μην φοβόμαστε να βάλουμε ένα πλάνο και να κάνουμε την αλλαγή όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι.

Δεν χρειάζεται αυτό να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη, χρειάζεται όμως οργάνωση, θέληση και μεθοδικότητα για να γίνει ο στόχος μας πραγματικότητα. Αν όμως αυτό δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας, τότε ας μην διστάσουμε να ζητήσουμε βοήθεια μέσω της συνεργασίας με έναν επαγγελματία coach που θα νιώσουμε εμπιστοσύνη και ασφάλεια και θα μας στηρίξει σε αυτή την μετάβαση.

 

Αν δουλεύουμε κάθε μέρα, βήμα βήμα προς τον στόχο μας, ένα χρόνο μετά θα λέμε “ευτυχώς που ξεκίνησα” γιατί αν δεν είχα ξεκινήσει, σήμερα θα βρισκόμουν ακόμη εκεί που ήμουν πριν από ένα χρόνο!

Όταν το καταφέρουμε θα δούμε ότι τελικά δεν ήταν και τόσο ακατόρθωτο όσο πιστεύαμε!

 

Ας μην φοβόμαστε λοιπόν να τολμήσουμε την αλλαγή!

 

Aς μην διστάζουμε να μάθουμε, να ξεμάθουμε και να ξαναμάθουμε από την αρχή νέα πράγματα στην επαγγελματική μας ζωή. Μόνο έτσι εξελισσόμαστε και προχωράμε μπροστά σαν άνθρωποι αλλά και σαν επαγγελματίες. Εξάλλου κανείς δεν προόδευσε και δεν εξελίχθηκε μένοντας για πολύ καιρό στη στασιμότητα.

 

Mάθετε περισσότερα για την αλλαγή καριέρας και την μέθοδο εργασίας μου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μου συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας και έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να κλείσουμε μαζί μια δωρεάν διαδικτυακή συνάντηση 30 λεπτών χωρίς καμία δέσμευση, για να γνωριστούμε και να απαντήσουμε σε ό,τι απορίες έχετε.

Welcome to Mind your Goals.